Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem trochu zmaten z Vašeho profilu. Tak jednou jste za TOP09, pak zase za ANO, co to zkusit za SPD?

Jistý zdroj peněz bych znal: zrušit státní příspěvky na činnost politických stran. Zkuste to prosadit!

5 3
možnosti
ZZ

Mnohé pravověrné Modré straky v tom spojení s SPD vidí jedinou možnost, jak prosadit své pravicové názory.

0 1
možnosti
Foto

J14i52r32i 49C17i16z

26. 6. 2023 10:25

Pristi volby jasne vyhraje ANO a nemelo by zapomenout, ktere partaje Narodni fronty se nejvice podilely na techto asocialnich zakonech vedoucich k okradani bezbranne casti obyvatel. Pak to vsechno napravte a posvitte si na vsechny oligarchy, co maji firmy v danovych rajich, jsou drze napojene na statni zakazky a tim okradaji tento statecek. Pozn: vyhodte pana Vondracka, je to necivilizovany a nacionalisticky zmetek, ktery vasi partaji spis skodi. Vcera jsem ho asi 10min poslouchal v Partii TT, strasne. At tanci na stole v hospode a ne v parlamentu.

6 0
možnosti
ZZ

Vondráček ve srovnání s Kulivočkem vyšel jako inteligentní a vysoce kultivovaný politik.

Svůj odpor byste měl spíš směřovat k neschopným představitelům této vlády !

0 2
možnosti
Foto

Tahle vláda nám důchodcům přidala za 18 měsíců víc, než vláda Babiše. Důchodci se nemají špatně.Pomalu už vykoupili zahraniční zájezdy k moři. Po návratu od moře si koupí Wellenss pobyt. Dvakrát týdně si zajdou na oběď. anebo do kavárny na kávičku a dortík a pokecat si důchodcema. Brácha šel letos do důchodu byl mu vyměřen jako skladníkovi na 25 000 a jeho manželka ekonomka má 27 000kč. Když to dají dohromady mají 52 000 Kč.

11 5
možnosti
ZZ

Jako zasloužený volič Modrých strak byste měl už konečně pochopit, že tak mohutná inflace, jako za této vlády, byla snad jen po tom, co se ODS chopila moci po OF.

Za vlády ANO byla inflace minimální a ze zákona ji proto nebylo třeba navyšovat tak, jako za této vlády.

Tato vláda na zákonem schváleném zvýšení díky inflaci okradla letos penzisty v průměru o 1500 Kč - a to i přes to, že penze zvýšila. Zákon o o platném automatu ODS pěkně ohnula.

Jak je vidět - strašně závidíte lidem, kteří po celý život poctivě pracovali a také slušně vydělávali. Že také odváděli na sociální pojistné bylo normální, když má ale stát podle platného zákona plnit, tak to už normální není.

5 12
možnosti
JK

Ještě zapomínáte, že tato vláda se chystá napařit seniorům i vyšší daně z nemovitostí. O tom už jsem psal v přípěvku

„Kdo jsou u nás nejčastějšími majiteli nemovitostí? Senioři!“

Nepochybně jsou majiteli nemovitostí převážně senioři, většinou důchodci. A jak k těm nemovitostem přišli? Jednoduše: pořídili si je za toho hrozného komunistického režimu. Některé i svépomocí (ostatně první vládní usnesení o individuální bytové výstavbě vyšlo už v září 1953, což zahrnovalo podpory, formy financování, atd. – je v plném znění na netu).

Výstavba obydlí (jen v ČR, bez Slovenska) dosáhla v letech 1950 až 90 zhruba dvou miliónů. Podle statistické ročenky jen v letech 80 až 89 – tedy za 10 let – dosáhl počet nově dokončených bytů (v soukromé, státní a družstevní výstavbě) zhruba 660 tisíc, čili průměrně v tom desetiletí 66 tisíc ročně. V r.90 se uvádělo, že 60% bytového fondu se postavilo po válce – tj. do toho roku 90! A dále je nutno připočítat statisíce rekreačních objektů, které si za toho hrozného režimu pořizovali městští obyvatelé. A předpokládám, že všichni majitelé bytů z družstevní výstavby si byty privatisovali po r. 90, a také mnozí obyvatelé komunálních bytů. A to všechno jsou už dnes staří lidé ve věku 60 až 90 let. Ale proč jim nenapařit vyšší daně z nemovitostí!

Já si také uvědomuji, že ve srovnání se západem jsou u nás daně z nemovitostí dost nízké. Ale to je celá rozsáhlá problematika, určená dlouhým historickým vývojem, celkovými příjmy, ostatními daněmi, atd., ze které může vydloubávat nějakou položku jen naprostý diletant.

2 6
možnosti
Foto

Co se týká počtu bytů tak do výstavby bytů se započítala výstavba bytů v novém Mostě, výstavba bytů za zbourané obce, za zbourané čtvrti na severu Čech. Je to statistika je věda. Sinioři bydlí v družstveních bytech, kde nájem se vším je 6 500 až 7 000 Kč. Byty si nekupují a proč. Po jejich smrti se i družstevní byt dědí.

10 3
možnosti
Foto

Až naši známí potentáti dosáhnou důchodového věku, je možné jim ve smyslu nadpisu článku doporučit - v zájmu pro dosažení úspor ve státní pokladně, aby si o důchody vůbec ani nepožádali...! A vyhledali nějaká vyvýšená místa (jako např. skály, mosty nad železnicemi, vyhlídkové věže kostelů, hradů či zámků - a v rámci možností si pěkně a bez velkého zdržování "hupsli" dolů) a bude od nich pokoj a stát něco ušetří.

3 4
možnosti
Foto

1. Z svou finanční situaci zodpovídá především každý sám a to i důchodci, samoživitelky a nezaměstnaní.

2. Chcete konsolidovat veřejné fiannce, to jest snížit deficit na nulu, aby dále nerostl veřejný dluh, ano nebo ne?

3. Pokud ano, kde chcete vzít ty stovky miliard?

10 1
možnosti
MV

Máte pravdu. U nás na vsi to ještě jakž takž jde

. Tady se dokážeme o nase nuzáky ještě společnými silami postarat. Ale byl jsem tuhle ve městě a už na autobusovém nádraží jsem se jen s velkými obtížemi vyhýbal dlanim nataženým k zebrote a to už vůbec nemluvím o ulicích plných žebráků na konci svých sil. A pak vidím v televizi, jak jdou naše tanky na pomoc Ukrajině. Stát se o nás nestará. Mám signály, že vláda nařídí sundat z Nuselského mostu bezpečnostní zábrany, aby se důchodci nemuseli tolik trápit.

5 5
možnosti
VF

V našem městečku páchají důchodci sebevraždy ve velkém. Cukrárny jsou obsazené do posledního místa.

2 0
možnosti
JS

Dál kopejte, a když budete hodně aktivní, třeba si váš guru jednou vzpomene na vaše jméno....

18 8
možnosti
HH

Kéž by vás bylo více....signal od ANO...

4 4
možnosti
ZZ

Na někoho je přeci třeba svést neúspěchy této vlády.

Vždyť tato vláda přeci za nic nemůže !

Za deficit státních rozpočtů 2022 i 2023 může vždycky někdo jiný ! Problémem je, že stejný deficit hrozí i pro roky 2024 a podobný i pro rok 2025 !!!

A to už je dost velká katastrofa, že tak velký deficitní rozpočet, bude provázet tuto vládu po celou dobu její vlády.

7 11
možnosti
JD

Viník musí být nalezen vždy

6 4
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 941x
Jsem manžel, táta, v posledních letech též politik, moderátor, scenárista a dramaturg, od října 2017 poslanec Poslanecké sněmovny PČR zvolený jako nestraník za hnutí ANO 2011, předtím v letech 2010 až 2014 zastupitel města Ostravy za TOP 09. Zajímá mne sociální problematika, rodina a konzervativní hodnoty u mne mají navždy zelenou.

Seznam rubrik