Diskuse

Eko-kapr

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Skutečně mi vadí populistické způsoby manipulace."

Vím, že je vám odezva v podstatě ukradená, já však nemohu jinak než napsat, že nepíšete pravdu a já vám nevěřím.

1 1
možnosti
DH

D66a28v11i20d 43H19o15r75á97k

27. 12. 2021 15:49

V podstatě v určitém ohledu souhlasím s tradicí sváteční Vánoční večeře, kdy má člověk na stole kapra, čímž nemusí mít zvláštních výčitek ze zanechání uhlíkové stopy, ale ještě přispívá našemu hospodářství a pokud jej nechytne kdesi tzv."na černo" oboru rybářství. A souhlasím i se zmínkou o ochraně přírody, ekologii a proti plýtvání.

Výhrady mám k Vašemu přístupu k výzvě britské společnosti OVO Energy, neb myslím, že od zažitých a překonaných tradic je vhodné odstoupit. Nemluvě o zbytečném děkování ve zdejším mediálním prostoru, který není nekonečný a je bohužel spojen s dalšími vlivy na životní prostředí.

Nekonečný je snad pouze vesmír, ale né virtuální prostor, jak si mylně myslíte i Vy a proto jej zaplevelujete neověřenými bláboly. Vždyť tak ztrácíte nejen Váš drahocenný čas, ale i čas čtenářů a diskutérů tím co tvoříte a oni čtou na zařízeních (od PC, notebook přes tablet po mobily) závislých na el. energii, která je bohužel stále ještě dodavateli produkována mnohdy zastaralými zařízeními poškozujícími životní prostředí, zanechávajícími uhlíkovou stopu, na které se díky výše uvedeným komunikačním prostředkům podílíte i Vy a my.

A jsou i další překonané tradice. Např.:

S blížícím se Novým rokem je spojený tradiční Novoroční oběd, kde se stalo tradicí podávat čočku, hrách či podobné luštěniny. Po požití u mnohých, ba většiny konzumujících se při jejich rozkladu vytváří směs plynů vytvářející nadýmáni, která má za následek jejich vypouštění provázené charakteristickým zvukem vyvolaným kmitáním tkání u řitního otvoru, co se slušně nazývá, tzv. "větry", odborně z latinského základu pak "flatulence".

Existuje i běžně užívaný název, který neb vedeme slušnou a kultivovanou diskusi nebudu specifikovat, nicméně každý z účastníků diskuse jej jistě zná.

Průměrné složení těchto plynů je 59% dusíku, 21% vodíku, 9% oxidu uhličitého, 70% metanu a 4% kyslíku a mezi množstvím konzumované potravy a výsledným pachem je úměra a díky jí i my zanecháváme odpovídající uhlíkovou stopu.

0 1
možnosti
DH

D12a77v84i35d 41H57o15r38á40k

27. 12. 2021 15:49

Vzhledem k omezené velikosti diskusních příspěvků musím dokončení a pokračování mého rozboru uvést v dalším textu:

Tedy jak je výše uveden průměrný chemický rozbor vámi vypouštěných plynů, povšimněte si laskavě, že díky obsahu CO2 v této vámi vyprodukované směsi za sebou a v okolní přírodě zanecháváte po požití tohoto tradičního Novoročního oběda značnou "uhlíkovou stopu".

To myslím stojí za zamyšlení, zda nenastal čas a zda by nebylo vhodné s příchodem nového roku 2022 od některých zažitých, ale vědecky potvrzených a překonaných tradic ustoupit. A to i v zájmu nás všech, budoucnosti dalších generací a zejména ochrany přírody a změn klimatu k nimž i my takto negativně přispíváme.

A na závěr se v té souvislosti zamyslete i nad bezpečností vlastní, příbuzenstva, známých i vaší domácnosti. Z rozboru vypouštěných plynů vyplývá, že tato vámi produkovaná směs obsahuje i nezanedbatelné množství kol 7% metanu a dokonce 21% vodíku což napovídá tomu, že se jedná o značně výbušnou směs.

A pokud navíc nedodržujete doporučená opatření vyhlášená v souvislosti s epidemiologickou situací a sejde se Vás více než doporučené 4 osoby, tak se zde může v prostorech kde si pochutnáváte na slavnostní tabuli může nahromadit značné množství této nebezpečné, výbušné směsi plynů. A pokud navíc neekologicky a bez ohledu na životní prostředí topíte uhlím v klasických kamnech, nebo se v domácnosti nachází plynový kotel u něhož jste zanedbali pravidelnou revizi a tak není jisté zda je bezpečný, nebo dokonce máte někde na stole svícen se zapálenými svíčkami, pak riziko výbuchu nahromaděných plynů a následného požáru, který by pokud nebydlíte kdesi na samotě mohl ohrozit i vaše sousedy je značně vysoké.

0 0
možnosti
MB

Táto, běž před dům, nějaká atrakce! Tlampač - "Jsem sólo kapr - agent Stb, Bureš. V permanentním,střetu zájmu. Nemohu být uloven být na suchu. Nikdy nelžu. Plavu si obratně. I jako ryba mluvím! Ano, sděluji to, co chcete slyšet. Se mnou, vám bude lépe. Já to již dokázal Chcete mne"? Srstkovi, by to nové. Obytné auto slušelo. I na Hrad, by Zdeněk mohl ... :-)

+4/−2

doporučit

27.12.2021 13:47

reagovat

2 0
možnosti
MK

A jak to souvisí s těma kravinama o kaprech, naposledy vypuštěné třeba KB?

0 0
možnosti
MV

Vadí vám populistická manipulace? Tak to jste v ANO špatně, nemyslíte?

8 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 941x
Jsem manžel, táta, v posledních letech též politik, moderátor, scenárista a dramaturg, od října 2017 poslanec Poslanecké sněmovny PČR zvolený jako nestraník za hnutí ANO 2011, předtím v letech 2010 až 2014 zastupitel města Ostravy za TOP 09. Zajímá mne sociální problematika, rodina a konzervativní hodnoty u mne mají navždy zelenou.

Seznam rubrik